Adres: 1258. SOKAK (ESKİ 360) 28 E
Tel 1: 0 (312) 385 28-42
Faks:
Email 1: recep@karadumanmakina.net
Web: http://karadumanmakina.net
Karıştırıcı ( Mixer )
Kristal toz şeker ayarlı dozaj pompasından gelen su ile püskürtülerek nemlendirilir. Paslanmaz çelik olan sistem karıştırıcının içindeki yaprakların sayesinde karıştırılarak bir sonraki bar büten dolum haznesine gelen şeker kalıplara doldurulmak üzere hazır hale getirilmiş olur.
Barbüten
Mikser ‘den gelen nemlendirilmiş kristal şeker belirli bir devirde dönen tırmıklı miller vasıtasıyla şeker kalıplarına doldurulur. Ürün ile temas eden bütün yüzeyler paslanmaz çeliktir. Barbüten gıda kategorisine uygun malzemelerden imal edilmiştir. .
Tambur
Bar büten sisteminde kalıplara doldurulan belirli bir dozda olan nemli şeker tamburun kendi ekseninde kamlar yardımıyla dönerek istenilen gramajda ayar yapılabilinir. Tambur sisteminin üzerindeki preslerde nemli şeker sıkıştırılarak çekiçlerle paslanmaz çelik hasır banda sıra halinde dökülür. Portatif olan bu sistem tamamen paslanmaz çelik ve sert bronz alaşımlı malzemelerden imal edilmiştir.
Kurutma Fırınları
Tambur sisteminden düzgün sıralar halinde hasır paslanmaz çelik banda dökülen nemli küp şekerler kurutma fırınlarına girer. Bu fırınlarda şeker bünyesinde bulundurduğu nemi belirli bir oranda atar. Özel bir ısı transfer sistemi olan bu fırınlarda porselen rezistanslar kullanılmaktadır. Her bir fırının ısısının ayarlanabilmesi mümkün olduğundan, kurutma aşamasında şeker özelliğini bozmadan istenilen nemliğin %50 si sağlanmaktadır. Bu fırınların toplam uzunluğu min. 30 m max. 40 m dir. (15 metrede kurulan tesislerde özel bir sistem olan döner fırın kullanılmaktadır.)
Soğutma Fırınları
Kurutma fırınlarından çıkan küp şekerler özel bir operasyonla % 70 – 80 oranında nemliği alınır. Kurutma fırınlarından çıkan küp şeker soğutma fırınlarından 30 C civarına da çıkar.