Adres: 100. YIL BULVARI 55B 56
Tel 1: 0 (312) 354 89-95
Faks:
Email 1: muhasebe@anadolusan.com.tr
Web: http://www.anadolusan.com.tr
Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kaplama malzelerİ ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlamaktadır. Max 200 oC Sıcaklığa kadar kullanılabilir. Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir.
Sıcaklığa Dayanma ve Yanma Durumu
Malzemenin bakalitli (sarı) veya bakalitsiz (beyaz) oluşuna göre değişir. Bakalitli mamuller en çok 250 oC’ye kadar kullanılır. Bu sıcaklıktan sonra bakalit yanmaya başlar ve koku çıkararak uçar, liflerin bağlayıcılığı yok olur. Sıcaklığın 500-550 oC’ yi bulması halinde bakalit tamamen yok olur ve renk de beyaz olur.
Mekanik Özellikler
Cam yününün basınç, çekme, kopma vs. dayanımı, ürünün yoğunluğuna göre değişir. Rulo halindeki cam yününün basınç mukavemeti çok düşüktür.
Suya Karşı Duyarlılığı
Cam lifleri ıslanmaz. Ancak cam yününde lifler arasında %99 oranında hava boşlukları vardır. Dolayısıyla malzemeye direkt olarak veya indirekt olarak su gelmesi halinde bu hava boşlukları suyla dolar. Islanan cam yününün yalıtım görevini olumsuz etkiler.
Kimyasal Maddelere Karşı Duyarlılığı
Genel olarak cam yünü tüm asitlere mukavimdir. Yalnızca hidroflorik asit bu malzemeye etki etmektedir.
Buhar Geçirimsizliği
Cam yününün (μ) değeri 1,2 olup buharı kolay geçirir. Dolayısıyla cam yünü ile yapılmış bir konstrüksiyonda buhar riski varsa yoğuşma istenmeyen soğuk alanlarda yalıtımın sıcak tarafına buhar kesici bir malzeme (alüminyum folyo, bitümlü karton, PVC, Polietilen vs.) konularak cam yününün kuru kalması sağlanmalıdır.