Adres: 100. YIL BULVARI 1 15
Tel 1: 0 (312) 385 21-37
Faks:
Email 1: yelkenliomer06@hotmail.com
Email 2: zekiordumuhasebe@hotmail.com
Web: http://www.bizimanahtarci.com.tr/
Dünya çapında artan otomobil hırsızlığı, otomobil üreticilerini her geçen gün yeni yöntemler geliştirmeye zorlamaktadır. Artık, alarm sistemlerine ek olarak, otomobilleri tamamen hareketsiz bırakan güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Direksiyon,el freni,vites kolu ve debriyaj pedalı gibi elemanlara bağlanan mekanik kilitlerden sonra şimdide otomobillerin motorlarını elektronik olarak kilitleyen ve aynı zamanda immobilizer olarak da bilinen otomobil güvenlik sistemleri geliştirilmiştir.Artık bir dünya standardı haline gelmiş olan immobilizer her sene milyonlarca araca takılmaktadır İmmobilizer, bir çok otolarda standart aksesuar olarak kullanılmaktadır.
İmmobilizer, sistem beyninin ve devre kesici rölelerinin bulunduğu bir ana ünite, aracın kontak anahtarı yuvasının yakınına yerleştirilmiş bir okuyucu anten ile kontak anahtarının yanına takılan bir elektronik anahtardan oluşur. Kontak anahtarındaki elektronik anahtar, okuyucu antenin gönderdiği radyo frekans dalgalarının yarattığı manyetik alanın içine girince şarj olur. Bu sayede, elektronik anahtar, içindeki telsiz vericisi vasıtasıyla, üzerine daha evvelden kaydedilmiş olan şifreyi hiç bir enerji kaynağına gereksinim duymadan, 5-10 cm.’lik uzaklıktan okuyucu antene gönderir.
Okuyucu anten, aldığı bu şifreyi sistemin bilgi bankasındaki mevcut şifrelerle karşılaştırır ve şifrenin doğruluğunu teyit ettikten sonra motorun hayati önem taşıyan kontak, marş motoru ve yakıt pompası devrelerini serbest bırakır, dolayısıyla motorun çalışmasına izin verir. Bu işlemlerin hepsi sürücünün haberi bile olmadan saniyenin onda biri gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Anahtar kontaktan çıkarıldıktan 20 saniye sonra da, motorun bu üç devresi sistem tarafından otomatik olarak tekrar devre dışı bırakılır.
İmmobilizer,in otomobil hırsızlığına karşı kullanılan benzeri sistemlerden daha güvenilir, daha emniyetli, daha kullanışlı, daha dayanıklı, daha küçük, ve daha ucuz olması, bu sistemin bütün dünyada çok çabuk benimsenmesini sağladı. Ayrıca elektronik kimlik kartının kopyalanamama özelliği, uzaktan okunma kabiliyeti, elektromanyetik enterferansdan veya X- ışınlarından etkilenmemesi dayanıklılığı pil veya başka bir dahili güç kaynağı,dolayısıyla da bakım onarım gerektirmemesi de bu sistemin bu denli başarılı olmasındaki diğer etkenlerdir.
Hiçbir güvenlik sisteminin % 100 başarılı olamayacağı hemen herkes tarafından Bilinmektedir.Asıl amaç hırsızın işini zorlaştırmak, onu caydırmak ve immobilizer olmayan bir arabaya yönelmesini sağlamaktır. Nitekim immobilizer takılan modellerde, hırsızlık oranı % 90 düşüş göstermiştir. Ayrıca hiçbiri immobilizeri saf dışı bırakılarak çalınmamıştır. Çalınan arabalar ya çekilip götürülmüşler ya da hırsız, sürücünün elektronik kimlik kartlı kontak anahtarını çalıp arabayı çalıştırmıştır.