Adres: 1568. CADDE (ESKİ 31) 32
Tel 1: 0 (312) 342 37-52
Faks:
Email 1: hayrigulecek@hotmail.com
Email 2: colakburcuburam@gmail.com
Web:
Pişirilip toz durumuna getirilmiş alçı taşıdan oluşan alçı, suyla karıştırıldığında hızlı bir biçimde donma özelliğine sahiptir. Kalsiyum sülfat hemihidrat bileşiği alçının temel malzemesidir. Alçı, alçı taşı denilen kalsiyum sülfat dihidratın bileşiğinin öğütülüp içinde bulunan suyun büyük bir kısmı çıkarılıncaya 190 °C'ye kadar ısıtılmasıyla elde edilir.
Toz halinde olan alçı su ile birleşip pasta haline getirildiğinde bir kaç dakika içinde sertleşmektedir. Karışımda 100 KG alçı ile 19 kilogram su birleştirilmelidir. Fazla su kullanıldığında alçıda gözenekler oluşurken az su kullanılması durumunda alçı olması gerekenden daha sert olur. Alçıya donyamayı geciktiren maddeler katarak kaba veya ince sıva oluşturulabilir..
İlk defa Paris civarlarında kullanıldığı için Paris sıvası da denilen alçı 18. yüzyılda pişmiş toprak kapların kaplıplarında kullanılmaktaydı. Günümüzde İnşaat, tıp gibi çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.
İnşaatlarda binanın dışında veya içinde uygulanabilir. Kullanılan malzemeleye göre işlemler çeşitlilik gösterse de genellikle bina süsleme işlemlerinde ve boyanabilen düzgün yüzeyler elde etmek için kullanılır.