Geleneksel OSTİM Futbol Turnuvası, OSTİM Spor Kulübü’nün organizasyonunda OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü ve Natura Banliyo’nun katkılarıyla gerçekleştirildi. OSTİM Spor Kulübü tesislerinde oynanan maçlarda 16 firmanın takımı mücadele etti.
Turnuvanın final maçı Ansa Yapı ve Anka Life takımları arasında oynandı. Rakibinin filelerini 8 golle havalandıran Ansa Yapı kupanın sahibi oldu.
OSTİM Spor Tesislerinde gerçekleştirilen şampiyonluk maçı ve ödül törenine; OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM OSB Başkanvekili Sıtkı Öztuna, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve OSTİM Spor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kandazoğlu, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Üyesi Behzat Zeydan, OSTİM Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Hamza Akca, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Alp, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Çelik, OSTİM Yatırım Genel Müdürü Abdullah Çörtü, OSTİM Vakfı Finans Koordinatörü Serdar Marasalı, Türkiye Futbol Federasyonu Ankara Futbol İl temsilcisi Hameş Şentürk, Futbol Antrenörleri Derneği Ankara şubesi Genel Sekreteri Metin Bostanoğlu, turnuva katılımcısı firmaların temsilcileri, sanayici ve iş insanları katıldı.
Centilmenlik ön planda
Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve OSTİM Spor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kandazoğlu, 16 takımın katılımıyla güzel bir turnuva gerçekleştirildiğini kaydetti.
Turnuvaya katılan tüm firmalara teşekkür eden Kandazoğlu, “Öncelikle fair play ruhunu sahaya yansıtmış olmaları, maçta da centilmenliğin ön planda olduğunu gördük. Bundan dolayı da sporcu kardeşlerime ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Turnuva’nın şampiyonu olan takım Ansa Yapı’yı da kutluyorum.” dedim.
“OSTİM, sporla birlikte üretmeye devam edecek”
OSTİM Spor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kandazoğlu, sporun en önemli özelliğinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk olduğuna dikkati çekti. Kandazoğlu, “Sporun fair play ruhunu burada gördük buraya yansıtıldı. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi sporla birlikte üretmeye devam edecek. Çünkü sporun en önemli özelliği birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dostluğu yansıtan bir olgusu var. Bu olgunun da yeşil zeminden atölyelere doğru kayacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün burada çok büyük arkadaşlıklar, dostluklar edinildi. Turnuvanın devamında da çok güzel iş birlikleri, iş ortaklıkları ortaya çıkacaktır, amacımız da budur.” mesajını verdi.
“Turnuvanın mağlubu yok”
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, turnuvaların birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirdiğini vurguladı. Aydın, “Turnuvalar neticesinde güzel bir kardeşlik havası olsun istiyoruz OSTİM’de. Yıllardır bunu geliştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalarda bize destek olan başta OSTİM Spor Kulübünün çok değerli yöneticilerine, Başkanımız başta olmak üzere, ayrıca bizi destekleyen Natura Banliyo’ya çok teşekkür ediyoruz. Yarışan takımlarımıza, yöneticilerine, sporcularımıza çok teşekkür ediyoruz. Firmalarımıza teşekkür ediyoruz.
Gelecek yıllarda daha güzel turnuvalarda birlikte olmayı diliyorum. Özellikle de bugün turnuvadan galip çıkan ki bana göre burada mağlup olan yok. Galip takımımızı tebrik ediyoruz. İkinci olan takımımızı tebrik ediyoruz.” dedi.
Turnuva sürecinde takımlar ve oyuncular da derecelendirildi. Takımlar ve oyuncular performansına göre 8 farklı kategoride ödüllendirildi. Yapılan derecelendirmelere göre ödül alan takımlar ve oyuncular şu şekilde;
- En Centilmen Takım Ödülü - Yapı Kredi takımı
- En Centilmen Oyuncu Ödülü - ERL Teknik takımından Erdi Demir
- En İyi Kaleci Ödülü - Asil Dişli takımından Alaaddin Gürbüz
- En İyi Defans Ödülü - Ansa Yapı takımından Mert Ali Güler
- En İyi Orta Saha Ödülü - Natura Banliyo takımından Ayaz Çemen
- En İyi Forvet Ödülü - OSTİM OSB takımından Tolgahan Baş
- En Değerli Oyuncu Ödülü - Anka Life takımından Hacı Akyel
- Gol Kralı Ödülü - Akfil Asaş Filtre takımından Sinan Doğan