Lesotho Krallığı Başbakanı OSTİM’i Ziyaret Etti
18 Kas 2024 Pzt | 05:46
İlk Astronotumuz Gezeravcı OSTİM’de
15 Kas 2024 Cum | 08:52
HTK Milli Haberleşme Çalıştayı Düzenledi
07 Kas 2024 Per | 03:53
“OSTİM Modelini Gabon’a Taşımaktan Gurur Duyuyoruz”
07 Kas 2024 Per | 03:23
MIS 2024 İş-İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı İŞİM’in Destekleriyle Gerçekleştirildi
07 Kas 2024 Per | 02:59
UDHAM Destekleri Demiryollarında İthalatın Önüne Geçecek
07 Kas 2024 Per | 02:34
OSSA Üyeleri BAE Savunma Şirketleriyle Buluştu
21 Eki 2024 Pzt | 10:01
OSTİM’de İlk Ders SSB Başkanı Görgün’den
15 Eki 2024 Sal | 02:42
Belarusla İş Birliğinde Doğru Çözüm Ortağı OSTİM
03 Eki 2024 Per | 03:19
Depremde Can Kaybını Önlemenin Anahtarı: Çelik Yapı
03 Eki 2024 Per | 02:16
Plastik, kauçuk ve polimer teknolojileri alanlarında çalışan bilim insanları ile sanayicileri bir araya getirmek, bu alanda yeni verileri sunmak, problemleri konuşmak amacıyla “1. Uluslararası Plastik ve Kauçuk Teknolojileri Sempozyumu ve Ürün Sergisi” düzenlendi.
Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Ostim Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Korkmaz, Ostim Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi Koordinatörü Cenk Çınarbaş ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Açılış programında ilk olarak kürsüye gelen Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülen bilim adamı olarak OSTİM’in içinde bulunmanın kendilerine katkılar sağladığını belirtti. Gülen sanayicilerin sektörün ihtiyaçlarına göre yetiştirdikleri öğrencilerden oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.
Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker ise amaçlarının eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sanayi başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisine girmek olduğunu kaydetti. Türker “Üniversitenin sahip olduğu bilgi birikimini sanayiye, sanayinin tecrübesini de üniversiteye aktarmak istiyoruz.” dedi.
“Ankara’da katma değeri yüksek ürünler üretiliyor”
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise konuşmasında üniversite-sanayi işbirliklerinin önemine işaret etti. OSTİM olarak uluslararası platformlarda yer aldıklarını belirten Aydın, firmaların yetkinliklerine dikkat çekti ve “Burada yapılan ürünler dünyanın pek çok ülkesine gönderilmektedir.” dedi. Sektörlerinde dünya devi olan kuruluşların OSTİM’deki işletmelerle iş yaptıklarını hatırlatan Orhan Aydın, “Özellikle Ankara ve OSTİM’deki sanayicileri önemsememiz gerekiyor.” diye konuştu.
Türkiye’de üretilen mamullerin ihracatında 1 kilogramlık malın karşılığının 1,6 Dolar olduğunu, bu rakamın Ankara’daki değerinin ise 23,5 Dolar şeklinde gerçekleştiği bilgisini veren Aydın şunları söyledi: “Ankara sanayisi diğer bölgelere göre katma değeri daha yüksek ürün üretebilmektedir. Bu noktada üniversitelerden destek alıyoruz. Kümelenme adını verdiğimiz üniversite-sanayi işbirliğinin dünyadaki örneğini burada uygulamaya çalışıyoruz. Akademisyenlerle, sanayicilerle, destekleyici kurumlarla aynı masada sektörlerin daha rekabetçi yönünü artırmaya çalışıyoruz.”
Ürün Sergisi'ne Ostim Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi Derneği üyesi beş firma katıldı. Firmalar ürettikleri ürünleri hazırladıkları stantlarda katılımcılara gösterme imkanı buldular.